referendumD66 is voor een correctief bindend referendum. Een referendum waar tijdens de behandeling van het CORRECTIEF bindend referendum GroenLinks en PvdA tegen hebben gestemd en er dus hiervoor minieme draagkracht was.

D66 is binnen eigen gelederen actief bezig via de Mr. Hans van Mierlo Stichting om democratische vernieuwing vorm en inhoud te geven. Tijdens ons Congres 107 van 3 maart 2018 was er bij de gelijknamige sessie zeer grote belangstelling hiervoor en waren er zeer levendige discussies.

Op lokaal niveau is er al heel veel mogelijk qua inspraak. Beduidend veel meer dan in 1966 toen D66 werd opgericht.Hier heeft D66 (Etten-Leur) zich altijd sterk voor gemaakt en zal dat ook zeker blijven doen. D66 Etten-Leur heeft bv. aan de wieg gestaan van een lokaal raadplegend en raadgevend  referendum, waar wij pal voor zullen blijven staan. Zie hiervoor: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Etten-Leur/92235/92235_1.html
.
In de politiek kun je niet altijd winnen, wel ervoor zorgen dat je het beste eruit kunt halen, gegeven de politieke realiteit. D66 heeft ervoor gekozen om dat vanuit de coalitie te doen. Dat betekent ook zaken (in)slikken, maar ook kunnen bouwen aan andere vormen, die een breed gedragen politieke steun kunnen vinden.

© 2009 - 2016 QREATION, design Peter Mul voor D66 Etten-Leur