referendumD66 is voor een correctief bindend referendum. Een referendum waar tijdens de behandeling van het CORRECTIEF bindend referendum GroenLinks en PvdA tegen hebben gestemd en er dus hiervoor minieme draagkracht was.

D66 is binnen eigen gelederen actief bezig via de Mr. Hans van Mierlo Stichting om democratische vernieuwing vorm en inhoud te geven. Tijdens ons Congres 107 van 3 maart 2018 was er bij de gelijknamige sessie zeer grote belangstelling hiervoor en waren er zeer levendige discussies.

Op lokaal niveau is er al heel veel mogelijk qua inspraak. Beduidend veel meer dan in 1966 toen D66 werd opgericht.Hier heeft D66 (Etten-Leur) zich altijd sterk voor gemaakt en zal dat ook zeker blijven doen. D66 Etten-Leur heeft bv. aan de wieg gestaan van een lokaal raadplegend en raadgevend  referendum, waar wij pal voor zullen blijven staan. Zie hiervoor: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Etten-Leur/92235/92235_1.html
.

dn overkant
Foto Etten-Leur Bulletin


De fractie van D66 Etten-Leur heeft naar het College een brief gestuurd naar aanleiding van het instorten van miren van een trappenhuis van Basisschool D'n Overkant. De fractie wil weten of er verder geen gevaar bestaat en of andere (brede school) gebouwen ook geen gevaar lopen / muren ontzet zijn.

Klik hier om onze brief te lezen.

De fractie van D66 Etten-Leur heeft het College een brief gestuurd met het verzoek om de instanties Werkplein Hart van West Brabant en UWV aan te sporen om met, in de positieve zin van uitdaging, het maximale te halen uit het betrekken van mensen bij de arbeidsmarkt, actiever aan de slag te gaan.

Klik hier om de brief te lezen.

kerncentrale2

De fractie van D66 Etten-Leur heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeeester en wethouders van Etten-Leur aangaande de veiligheid van de kerncentrales Doel en Tihange.

3 professoren van de KU Leuven hebben hun grote zorgen geuit over de veiligheid van de centrales Doel 3 en Tihange 2. Wij vragen het college niet op hun handen te gaan zitten maar pro actief hierin op te treden.

Bekijk hier onze brief (pdf)

De nieuwe Democrant kunt u hier downloaden en bekijken.

In deze Demcorant waar u alle activiteiten van onze fractie en afdeling kunt vinden staat ook de agenda voor het komende Vertel het D66 Etten-Leur. Deze is donderdag 15 december om 19:30 in Neerlandsch Koffyhuys aan de Markt 23 in Etten-Leur.

Download hier de Democrant 2016-07

© 2009 - 2016 QREATION, design Peter Mul voor D66 Etten-Leur